Enric Violan Podologia Esportiva

 

ENRIC VIOLAN Podologia Esportiva tornarà a estar amb nosaltres a la tercera edició. Tal i com va passar al 2013 i 2014, enguany el tindrem el dia de la cursa per tal de poder oferir els seus serveis als corredors que ho necessitin.

Logo Enric Violan Podologia

 

ENRIC VIOLAN Podologia Esportiva

Podòleg esportiu col·legiat al Col·legi de Podòlegs de Catalunya i membre de AEPODE i SEBIOR.

Poder col·laborar en aquesta UT de Collserola , on he après a córrer i anar en bicicleta, em fa especial il·lusió.

La meva experiència com a esportista amateur m’ha ensenyat que la meva professió té una rellevant importància per ajudar i millorar el rendiment de l’esportista, a l’estar moltes vegades en l’altre costat i veure la necessitat d’integrar el Podòleg esportiu en els serveis mèdics multidisciplinaris en les proves esportives.

He tingut la sort d’arribar a treballar en el que més m’agrada, seguint la meva vocació : la podologia . I com podòleg esportiu em dedico al que francament em fascina : la biomecànica del peu i les seves cures en diferents esports . Això inclou donar servei in situ a Ultra Trails .

La Podologia en aquesta modalitat esportiva tindrà dos conceptes importants a treballar, el primer la biomecànica i el segon les lesions a la pell i les ungles.

La biomecànica valorarà totes les forces que el peu rep i ​​transmet a terra. Hi ha un exemple que ens pot fer entendre això : en el supòsit que comparéssim el cos humà amb un cotxe , diríem que els peus són les rodes , el calçat esportiu els pneumàtics i el cor el motor.

Haurem d’escollir el calçat esportiu més adequat al tipus de terreny que en aquest cas haurà de tenir una bona adherència i estudiar el tipus de trepitjada per determinar si hem de fer unes plantilles o no.

Les lesions a nivell de pell i ungles les diferenciarem entre abans , durant i després de la cursa . A nivell de la pell tindrem les ampolles. A nivell d’ungles la lesió més normal serà l’hematoma subunguial o ungla negra.

El servei de podologia en la UT Collserola consistirà a donar consells preventius els dies previs , abans de la sortida actuarem també de forma preventiva , a meitat de recorregut si hi ha problemes als peus per alleugerir els dolors i en l’arribada per curar les lesions que hagin pogut aparèixer .
Violan Podologia Esportiva (+)
 

enric-violan-ultratrail-collserola-2014

Share