Carta de presentació 2015

Arriba la tercera edició de la Helly Hansen Ultratrail Collserola by Compressport. Haver crescut aquests tres anys ens satisfà i ens fa sentir que hem de continuar millorant per oferir-vos una bona competició. Collserola s’ho val, i el sentit comú i l’experiència ens porten a fer una cursa de muntanya equilibrada, respectuosa amb el terreny per on es corre, esforçant-nos cada vegada més per ser curosos amb aquesta serralada que atorga a totes les poblacions que l’envolten un entorn privilegiat.

A partir de les dues edicions passades hem pogut analitzar l’impacte de la cursa en el parc, i també la relació que volem que s’estableixi entre el corredor i la muntanya. Això ens ha portat a fer alguns canvis, a extremar les precaucions per minimitzar l’impacte de l’UTC i a intentar satisfer les peticions dels corredors. Això ha permès el naixement d’una quarta distància: la de 10 km, que serà la porta d’iniciació a una cursa de muntanya.

Així mateix, per consolidar la cursa hem establert la sortida i arribada de l’UTC, de manera permanent, a Barcelona, a les Llars Mundet, gràcies a la col·laboració de la Diputació i l’ajuntament de Barcelona. D’aquesta manera la ciutat tindrà la seva cursa anual de muntanya.

I fent una repassada de la petita història de l’UTC, no ens cansarem d’agrair a voluntaris i col·laboradors els esforços que han fet aquests dos anys per consolidar una cursa de muntanya en un entorn tan metropolità. Finalment, remarcar que la vostra participació, l’interès per aquest ultratrail, demostra que la idea de crear una cursa d’aquestes característiques a l’àrea metropolitana de Barcelona, té sentit. Des de l’estaf organitzatiu ens agradaria que l’UTC fos una festa per als que viviu aquesta serralada i la cuideu com l’espai privilegiat que és.

La Nova Fita
Mònica Aguilera, Santi Guillén i Marc Ràfols
25 de Març 2015

Ultratrail Collserola 2014

Share