Consells podologia: cuida els teus peus, l’Ultratrail Collserola ja arriba!

Consells podologia: cuida els teus peus, l’Ultratrail Collserola ja arriba!

Categories: Noticies

foto podologiaDavant d’un repte com aquest, a més dels entrenaments, has de tenir en compte una part del cos a la que sovint no donem prou importància, els peus. Una bona prevenció t’ajudarà a assolir els teus objectius.

Acostumat a de netejar i assecar bé els peus després de cada dutxa i tallar les ungles sempre rectes, evitant les arestes i llimant les vores.

La hidratació dels peus és fonamental, ho hauries de fer diàriament amb cremes a base d’urea. Però si et suen massa, hauries d’utilitzar pols específics i neutralitzar-ne la suor.

Per últim, si tens qualsevol tipus de problema a la zona dels peus (pell, ungles, articulacions,…), posa’t en mans d’un podòleg esportiu amb temps suficient per tractar-ho i arribar en les millors condicions.

Fins aquí no és tan complicat, oi? Són quatre conceptes bàsics que has tenir en compte.

I què pots fer just abans de la cursa per acabar d’assegurar un bon rendiment dels peus?

Doncs lubricaràs els peus amb vaselina per evitar friccions, i a les zones sensibles o propenses al frec hi pots col·locar apòsits.

Pel què fa al material, no se’t passi pel cap estrenar calçat, no és el moment!! Assegura’t que els cordons estan en bon estat i corda’ls bé. Utilitza mitjons que expulsin bé la sudoració.

Si vols, pots acostar-te al nostre estand a la fira el divendres o just abans de la sortida i et resoldrem els teus dubtes, t’aplicarem tapings o apòsits en cas necessari, t’ajudarem a prevenir lesions i butllofes durant la cursa.

Preparats, llestos,… comença la cursa!!! Què passa si et fan mal els peus, apareix una butllofa, … què pots fer? Ens trobaràs a l’avituallament de Can Coll, disposats a ajudar-te a arribar fins el final.

I un cop acabada la cursa, no oblidis els estiraments, també a la zona dels peus que són els que més han patit i sofert els quilòmetres. T’esperem també a l’arribada per les últimes cures.

Novament, si observes problemes o lesions que no saps com tractar, visita el podòleg esportiu que t’ajudarà a una bona recuperació i et guiarà en els teus propers objectius.

Gaudeix de la cursa i  ara que encara hi ets a temps fes una bona prevenció.

Enric Violan Fors
Podòleg Esportiu
C/ Casanova 49-53 1º1º esc D
Barcelona 08011
Tf. 93 453 82 82

www.violanpodologiadeportiva.com

UTC-enricViolan

Share
Autor:lanovafita