Col·laborem amb el Parc de Collserola

Col·laborem amb el Parc de Collserola

Categories: Noticies

Durant la passada edició de l’Ultra Trail Collserola, 2 € de cada inscripció realitzada es va aportar al Parc Natural de la Serra de Collserola. En total es van destinar 3.000 € que han estat invertits en la millora de la senyalització d’itineraris del Parc.

Manteniment dels itineraris

Dins el Parc de Collserola hi ha una sèrie de passejades, itineraris i recorreguts, tant per caminar com per anar amb bicicleta, i tots ells estan senyalitzats amb els corresponents indicadors. Les tasques de manteniment consisteixen en la neteja de la vegetació i repàs del ferm dels camins, la reposició de senyals vells, malmesos o desapareguts, la col·locació de nous senyals orientadors i la instal·lació de plafons informadors als accessos principals.

Del seu manteniment se’n fa càrrec l’equip de manteniment del parc excepte en alguns casos (senders de petit recorregut -PR- i de gran recorregut –GR- i els propis d’algunes entitats excursionistes) que l’executa la mateixa entitat promotora.

Tanmateix un grup de voluntaris col·labora amb el manteniment dels itineraris a peu. A partir de les informacions que ens fa arribar el grup de seguiment d’itineraris a peu des de les àrees de lleure, aquest grup ha procedit a col·locar plaquetes que faltaven o estaven deteriorades, marques del color de l’itinerari en qüestió o bé la fletxa negra corresponent a la direcció a seguir.

L’equip de senyalització dels Serveis Tècnics, entoma els treballs més feixucs de col·locar pilones o peus drets de fusta que falten o s’han trencat.

Des del Parc ens fan arribar algunes imatges dels treballs que han estat realitzant, i dels quals cada participant del 2014 ha posat el seu granet de sorra. Gràcies a tots.

Parc Collserola Manteniment Itineraris UTC2014

Share
Autor:lanovafita